Diverses organitzacions empresarials catalanes demanen la intervenció del Síndic de Greuges perquè c


Denuncien que el canvi de tarifa energètica no s’ha aplicat en el tram de tensió de 25 kV, decisió que comporta un sobrecost estimat de 200 milions d'euros anuals per a les empreses industrials catalanes.


En la seva reclamació al Síndic, argumenten que l'enquadrament de 5.800 companyies (3.277 de catalanes) en un tram que no els correspon és una incoherència regulatòria.


La Cecot, el CEDAC, la Confederació Catalana de la Fusta i la Federació Empresarial del Metall consideren que la decisió és únicament de caràcter polític, que afecta la competitivitat de les empreses i que és contrària a la unitat de mercat.


La patronal Cecot, el Consell d’Empreses Distribuïdores d’Alimentació de Catalunya, la Confederació Catalana de la Fusta i la Federació Empresarial del Metall han presentat aquest divendres 2 de juny una queixa al Síndic de Greuges de Catalunya amb relació a la reforma dels peatges en les línies de distribució de tensió.


Les organitzacions esmentades denuncien que la reforma exclou, sense raons objecti-ves o tècniques, 3.277 empreses catalanes presents en xarxes de 25 kV de tensió. Segons el seu parer, s’han emprat criteris polítics en una decisió que té un important impacte sobre la competitivitat de la indústria catalana i és contrària a la unitat de mercat.


Els afectats argumenten que en l'acord aconseguit entre PP i PNB per als pressupostos de l'Estat, el Govern es compromet a englobar les tensions de 30 a 36 kV en la tarifa 6.2 a partir del 2018. Això suposa que les empreses situades a Andalusia, el País Basc, Navarra, Castella i Lleó, Cantàbria o Astúries puguin beneficiar-se de la reducció de tarifa energètica i s’equiparin a les empreses situades en comunitats com Madrid.


La decisió de no englobar en l'acord les empreses que estan en xarxes de 25 kV man-tindrà el sobrecost aproximat de 200 milions d'euros a l'any per a 3.277 empreses catalanes, que ara s’han queixat al Síndic. Rafael Ribó ha avançat que traslladarà la reclamació amb les consideracions oportunes als defensors del poble espanyol i euro-peu. També plantejarà el tema en el marc de la jornada que ha organitzat juntament amb la xarxa de defensors europeus de l'energia (NEON) que tindrà lloc a Barcelona el 16 de juny.Anar a la nota de premsaFotografia de Garriga, Ribó i Abad durant l'atenció als mitjans. Font: Síndic de Greuges
Adhereix-te

Omple el formulari!

Necessitem el suport d'empreses com la teva per aconseguir que les xarxes elèctriques de 25kV quedin enquadrades en la Tarifa 6.2.

Subscriu-te al bloc

  • Twitter Basic Square